Round One | Victoria Park Criterium
Sunday October 1

FWS_Rd5-16

Round One of the Cycling South Australia Super Series kicks off at Victoria Park. With six different grades and over 30 teams taking in the action, it's going to be a day jam packed with racing!

The day starts off with the Cat 2 teams, before building to the main attractions of the series Elite Women and Men, with some of the fastest bike racers in the country scheduled to take part.

In 2016 Round One saw some furious racing. In the Elite Women, it was a surprise winner in Victoria Veitch (Mercedes Benz-BlackChrome). Veitch is no stranger to winning races, but her skill set traditionally comes to the fore when the gradients increase. It was her race craft which saw her overcome rising SASI superstar Maeve Plouffe.

The Elite's Men it was the experienced Russel van Hout who got the better of the field, taking the victory over Lightsview teammate Justin Gassner.

For the full report, follow the link:

http://sa.cycling.org.au/News/All-News/Road/2016-super-series-round-1-report

MS15_Rd3-5

PROGRAM

The racing will kick off in the morning, with the fastest racing occurring over lunch time. Based at Victoria park and using the "Long Course" you'll have the perfect opportunity to sit down, enjoy the hospitality on offer, and watch some exciting finishes. Note program subject to change, please confirm closer to the event date.

 

Start Time Finish Time No. Minutes Category Distance
9:00 AM 9:40 AM 12:40:00 AM Masters Cat 2 30 Minutes + 2 Laps
9:40 AM 9:45 AM 12:05:00 AM Break 5 Minutes
9:45 AM 10:25 AM 12:40:00 AM Women Cat 2 30 Minutes + 2 Laps
10:25 AM 10:30 AM 12:05:00 AM Break 5 Minutes
10:30 AM 11:20 AM 12:50:00 AM Men Cat 2 40 Minutes + 2 Laps
11:20 AM 11:25 AM 12:05:00 AM Break 5 Minutes
11:25 AM 12:15 PM 12:50:00 AM Masters Cat 1 40 Minutes + 2 Laps
12:15 PM 12:20 PM 12:05:00 AM Break 5 Minutes
12:20 PM 1:10 PM 12:50:00 AM Women Cat 1 40 Minutes + 2 Laps
1:10 PM 1:15 PM 12:05:00 AM Break 5 Minutes
1:15 PM 2:20 PM 1:05:00 AM Men Cat 1 55 Minutes + 2 Laps
2:20 PM 2:40 AM 12:20:00 PM Break 20 Minutes
2:40 AM 2:50 AM 12:10:00 AM J9 | J11 10 Minutes + 2 Laps
2:50 AM 3:10 AM 12:20:00 AM J13 15 Minutes + 2 Laps
3:10 AM 3:35 AM 12:25:00 AM JW15 | JM15 20 Minutes + 2 Laps
3:35 AM 4:10 AM 12:35:00 AM JW17 | JM17 30 Minutes + 2 Laps
Victoria Park Long Course